Bemutatkozott a Mindspace az Innocities első találkozóján

2012. november 15-én a Graphisoft Parkban került sor az Innocities kezdeményezés első találkozójára. Az eseményen Bojár Gábor a Graphisoft Park tulajdonosa, Puskás Péter Óbuda alpolgármestere, Petra Nagyová Džerengová Pozsony főpolgármester-helyettese, Ingrid Konrad Pozsony főépítésze is rövid bemutatkozót tartott. Az esemény főszervezője Szokolay Örs, a Ceurina Nkft. ügyvezetője moderálta a "kick-off" találkozót, miközben fény derült a kreatív ipar helyzetére illetve a nemzetközi együttműködéshez lehetőségeket kínáló jövőbeni forrásokra. Sajnos Bécs Önkormányzata nem tudta képviseltetni magát.

Az Innocities kezdeményezéshez a Mindspace azért kapcsolódótt, mert jó lehetőség az itthon már elkezdetett kreatív városfejlesztési és kulturális projektjeink nemzetközisítésére. Ezen kívül hiszünk egy olyan városi think-tank és kapcsolati háló kialakításában és működtetésben, mely segítségével további konkrét projektek valósulhatnak meg az egyes városokban külön-külön, vagy nemzetközi együttműködésében. A smart city koncepció adja számunkra az elvi keretet, melyet igyekszünk konkrét kezdeményezésekkel és programokkal feltölteni. Fontos cél, hogy az önkormányzati, üzleti és civil szféra szereplői egyaránt megszólítva érezzék magukat a kezdeményezésben.

Dalos Eszter előadásában bemutatta a Mindspace tevékenységét és szerepét. Eszter a rövid, de inspiráló bemutatkozóban több nemzetközi és hazai kreatív projektről mesélt a témához kapcsolódóan, valamint vázolta a Mindspace terveit, melyek segíthetnek a további kapcsolattartásban, tapasztalatcserében és konkrét ötletek kidolgozásában.