Flóra

Flóra's picture
Flóra

Agglomerációs tanyasi gyerekként nőttem fel, akkor költöztem Budapestre, mikor elkezdtem az egyetemet. Azóta éltem/tanultam egy ideig Berlinben és nagy rajongója lettem a mindenféle szempontból diverz Józsefvárosnak. Tájépítészetet tanulok, meg a szakirányos évem alatt a várostervezést is kipróbáltam. Mikor elkezdtem az egyetemet rájöttem, hogy iszonyatosan érdekel a téma és nagyon lelkes vagyok, de hamar megvilágosodtam, hogy az itthoni elméleti beállítottságú egyetemi oktatással nehezen tudok azonosulni. Emiatt akkoriban elkezdtem keresgélni mindenféle szakmai és kevésbé szakmai projekteket, ahol kiélhettem magam, kísérletezgettem, megismertem sok hasonló érdeklődésű embert, csinálhattam hasznos dolgokat. Valahogy így jött szembe velem a közösségi alapú városfejlesztés fogalom, ami egészen jól lefedi azt, ami érdekel.
Az utóbbi években rájöttem, hogy nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, hogy a közösségi tervezések, lakossági fórumok,

Rákóczi reggelik alatt teljesen feltöltődöm energiával. Leginkább a szociális design, a participatív tervezés, a funkciójukat elvesztett területek alternatív hasznosítása, a városi élelmiszer termelés, klímaadaptáció foglalkoztat, illetve, hogy hogyan lehet ezeket a témákat mindenki számára érthetővé tenni, különböző hátterű embereket egymáshoz közelebb hozni.
Elég sok Mindspaces rendezvényen részt vettem mint érdeklődő az évek során, és 2018 szeptemberében úgy jött ki, hogy végre volt időm bekapcsolódni. Azóta nagyon különböző feladatokban próbáltam ki magam a szervezetben, a kedvenceim a csarnok és Rákóczi tér környéki projektek.