1 év csarnokok és szomszédságok nyomában a V4 országokban

Kick-off találkozónk alkalmával Pozsonyban találkoztunk, ahol minden partner bemutatkozott és bemutatta saját projektjét. A Stara Trznica felvirágzása remek példa a piacok, vásárok újjáélesztésére. Lehetőségünk volt megnézni az újabb fejlesztéseket, és részt vettünk egy vezetett sétán is a csarnokban.

Májusban Prágában találkoztunk újra egymással. A városi sétán megismertük a város sokszínű piacait, legyen az hagyományos termelői piac, vagy újhullámos, valamilyen témában specializált vásár.

Az ősz érkeztével mi is közeledtünk a projekt végéhez. Szeptemberben meglátogattuk a Local Initiatives Factory Association szervezetét Katowicében. Fókuszpontjuk Nikiszowiec, a korábbi bányász negyed, ahol most közösségépítéssel foglalkoznak. Részt vettünk az NGO Fesztiválon is, ahol bemutattuk “4 Cities 4 Markets” zinünket, ami a V4 országok piac és szomszédság rehabilitációjával foglalkozik.

Zárórendezvényként meghívtunk mindenkit az ötödik Rákócziterezésre, Budapestre. Partnereinket körbevezettük a város piacain, vásárcsarnokaiban és tematikus utcáin, mint például a Fővám téri vásárcsarnok vagy a Bartók Béla Boulevard. Két napos rendezvényünkön ismét a Rákóczi téri csarnokkal és környezetével foglalkoztunk, valamint bemutattuk a kész esettanulmányt is a V4 országok piacairól.

A projekt során lehetőségünk volt perspektívába helyezni a Rákóczi téri csarnok helyzetét, együttműködhettünk, tapasztalatot cserélhettünk hasonló cipőben járó partnereinkkel a régióból. Hálásak vagyunk, hogy velük dolgozhattunk 2019-ben.

Részletek: https://smartcitybudapest.eu/project/v4-market-and-neighbourhood-revital...