Bede Anna - Vegasztrománia

Mire gondolsz a reggeli kávéd szürcsölgetése közben?

Régebben napi rutinom volt a reggeli kávés olvasás. 15-20 perccel hamarabb keltem, hogy legyen nekem az a pár perc nyugalom, mielőtt kilököm magam a nagyvilág forgatagába. Mostanában ez már – sajnos, vagy nem sajnos - nincs, egyrészt zöld teát iszom és nem kávét, másrészt gyorsabban magamhoz térek, nincs szükségem plusz időre. Gondolkodó időim pedig mindig vannak, sokféle szituációban. Ilyenkor magamról, a vágyaimról és az ezek eléréséhez vezető útról szoktam leginkább elmélkedni.

Mi motivál(t), ki inspirál(t)?

Mostanában ezek a szavak nagyon fontosak az életemben, főleg az inspiráció. A motiváció egy belső hajtóerő, az inspiráció pedig kívülről érkezik. Azok az emberek inspirálnak, akik megélik magukat, és akik fejlődnek, haladnak előre. Akik felkelnek reggel és csinálják. Egyébként bármi tud inspirálni: a színek a piacon, a zöldségek formája, a fűszerek illata, a design, de egy rozsdás kék ajtó is a Podmaniczkyn.

Milyen kapcsolatot látsz siker és kudarc között?

Nem szeretem a kudarc szót, de nem azért, mert nincs jelen az ember életében az, hogy valami nem úgy történik, ahogy szeretné, hanem mert negatív energiát kapcsolunk hozzá. Pedig ez is egy válasz „kintről”, egy útjelző, egy katalizátor. A kudarcot is meg lehet élni jó, és a sikert is rosszul. Azt mondanám, hogy mindkettő lehetőség, nem szabad leülni egyik után sem.

Ha egyetlen meghatározó pontot kellene kiemelned eddig életedből, mi lenne az?

Hogy megszülettem. :)

Mit jelent számodra a jó történet?

Az a történet jó, ami őszinte, amiből tanulhatok valamit és ami inspirál. Szóval tulajdonképpen minden történet jó...

Változunk?

Hál’ istennek igen! Ha nincs változás, ott a vége.