Doró Viki - Fenntarthatósági magazin alapító

Mire gondolsz a reggeli kávéd szürcsölgetése közben?
A reggeli kávé közben még félig alszom, és általában dühös vagyok a világra, hogy fel kellett kelnem. A kávé hatására viszont gyorsan összeszedem magam, ilyenkor szoktam átgondolni az előző nap történéseit és az aznapi teendőket, átnézem a betervezett programokat és megpróbálok egy fontossági sorrendet felállítani.

Mi motivál(t), ki inspirál(t)?
Mindenki inspirál, aki a maga útját járja és mindent megtesz azért, hogy amiben hisz, az megvalósulhasson. Felnézek azokra, akik annak szentelik az életüket, hogy az elesettek, hátrányos helyzetben élők sorsa jobb legyen, de ugyanúgy inspirál egy jó tanár is, aki a tudása, az egyénisége által generációk gondolkodásmódjára, világnézetére van pozitív hatással. Ha egy konkrét személyt kellene megneznem, akkor az a nagypapám lenne, akinél tiszta szívűbb, erősebb, segítőkészebb és derűsebb embert nem ismerek. Ő az élő példa számomra arra, hogy nem történhet olyan rossz dolog, amiből ne lehetne felállni.

Milyen kapcsolatot látsz siker és kudarc között?
Hozzáállás kérdése, épp ezért csak rajtunk múlik, hogy egy helyzetet kudarcként vagy sikerként élünk-e meg. Úgy gondolom, hogy a kudarc is lehet hasznos, ha abból képesek vagyunk tanulni – ha mást nem, legalább azt, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövessük el újra! Most, a ReCity magazin indulása előtt a legjobban az érdektelenségtől, a visszajelzés hiányától félek. Pedig valójában ez csupán annyit jelentene, hogy még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a marketingre, a szélesebb körű kommunikációra, hogy elérjük a téma iránt érdeklődő olvasókat. Ez a fajta „kudarc” tehát fejlődésre, a dolgok újragondolására késztet. Ezzel szemben a sikerbe könnyű belekényelmesedni.

Ha egyetlen meghatározó pontot kellene kiemelned eddig életedből, mi lenne az?
Amikor 2009 őszén elkezdtem a Ma & Holnap magazinnak dolgozni. Nemcsak az újságírói és szerkesztői karrierem indult el akkor, de megtaláltam a fenntarthatóságban azt a „témát”, amiben hinni tudok és amiért érdemes dolgozni.

Mit jelent számodra a “jó történet”?
Ami hatással van rám, ami napokra elkísér, amit érdemes megosztani, mert mások is tanulhatnak belőle. A jó történet feltétele a személyesség, mert ettől lesz hiteles és emlékezetes.

Változunk?
Igen! Lassan, de biztosan!