Elindult a DunaVision karaván!

A "DunaVision - the Caravan of Change" a fenntartható és emberközpontú fejlődés jegyében szervezett hat hónapos nemzetközi eseménysorozat, mely során 3000 km-en keresztül utaznak, találkoznak és konferenciákat tartanak a legkülönbözőbb hátterű szervezetek és egyéni résztvevők a Duna mentén.

Tavaly októberben a Mindspace irodájában biztosítottunk helyet az első magyarországi megbeszélésnek, azóta több új ország képviselete csatlakozott a mozgalomhoz és hetente bővül a tervezett program. A mozgalom fő célja a Duna régió fejlesztése az EUSDR (European Union Strategy for Danube Region) alapcéljait figyelembe véve. Így széles korosztálynak, hátrányos helyzetű személyeknek/társadalmi rétegeknek, illetve szomszédos országainkból származó résztvevőknek szeretne találkozási és így innovációs lehetőséget biztosítani. A következő honapokban a Mindspace is nyomon követi a karaván útját és az itthoni programokról is részletes tájékoztatót adunk majd.

Bárki csatlakozhat, akinek megjött a kedve egy kis nemzetközi eszmecserére. Sőt két támogatott hely is van! A DunaVision csapata által fölajánlott maximum 250 EUR ösztöndíjakat a németországi és ausztriai, programokon való részvételre lehet megpályázni (2013. április 11-15. Augsburg, vagy 2013. április 17-21. Regensburg állomások). Ez az utazást, ellátást és helyi hostelben vagy családnál való elszállásolást tudja fedezni. További információkat Sarah Kupke-től (sarah_kupke@yahoo.de, vagy join@dunavision.eu) lehet kapni és a pályázáshoz szükséges motivációs levelet is neki kell lehetőleg 2013. március 24-ig elküldeni. A projekt későbbi állomásainak programjai még alakuló félben vannak, így az önkéntesek még aktívan formálhatják a végső célkitűzéseket, programokat és helyszíneket is!