"A facilitáció ereje a részvételi tervezési folyamatokban" workshop meghívó

Az idei Nemzetközi Facilitációs Hét rendezvény keretein belül szervezetünk is tart workshopot a részvételi tervezés és a facilitáció témájában 2020. október 20-án Budapesten, a Lumen Kávézóban.

A workshopon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és a befogadó tér, valamint a biztonsági elővigyázatosság miatt a résztvevők száma erősen limitált. Regisztrálni itt tudsz: lets-meet.org

A workshopról

Részvétel alapú tervezési folyamat, közösségi tervezés, általánosságban a részvételi módszerek egyre népszerűbb elemei a várostervezési projekteknek immár idehaza is. A “public participation” angol fogalma adja a kiindulási alapot, mely több évtizedes múltra tekint vissza a hazai gyakorlatban is. A workshopon kísérletet teszünk arra, hogy a résztvevők saját élményen keresztül ismerkedjenek meg olyan facilitációs módszerekkel, melyek a vegyes résztvevőjű participációs folyamatok hatékony megvalósítását segítik.

A workshopon néhány, az elmúlt években megvalósított közösségi és részvételi tervezési projekt tapasztalatait is bemutatjuk.

Az esemény házigazdái: Zsargó Szilvia, Varga Cecília és Kobrizsa Ádám a Mindspace képviseletében

A Nemzetközi Facilitációs Hétről

A Nemzetközi Facilitációs Hét magyarországi rendezvényein 2020. október 19-25 között több mint 20 workshopon pillanthatsz bele számos módszerbe, melyet hazai minősített facilitátorok tartanak szerte az országban.

A rendezvénysorozat a Nemzetközi Facilitátorok Szövetsége (IAF) kezdeményezésére jött létre. Célja, hogy megmutassa a facilitáció erejét mind az új, mind pedig a már meglévő közönség számára, egyúttal közösségi érzést alakítson ki a facilitátorok és csoportjaik között világszerte. Légy részese te is, regisztrálj az alább meghirdetett programok valamelyikén.

További részletek: http://facilitacio.hu

A workshop része a “Community planning for a change - facilitating transitions” című Nemzetközi Visegrádi Alap programban nyertes projektnek, melyet a Mindspace Nonprofit Kft. és nemzetközi partnerei közösen valósítanak meg 2020-2021 között.

Fotó: https://www.megujuloderiutca.hu