Fodor Márk - Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat

Mire gondolsz a reggeli kávéd szürcsölgetése közben?

Hogy mi folyik a világban - a híreket hallgatom a BBC-n.

Mi motivál(t), ki inspirál(t)?

Az élet, a szenvedély - ha látom azt, hogy valaki tele van élettel, szenvedéllyel, sőt optimizmussal, akkor meg akarom ismerni, olyan akarok lenni, mint ő. Ezek általában nem híres emberek, hanem inkább nem mindennapi emberek, egy mindennapi közegben.

Milyen kapcsolatot látsz siker és kudarc között?

Nézőpont kérdése lehet, de akár idő kérdése is. Amit az életem legnagyobb kudarcainak gondolok, azok mind fontos szerepet játszottak, abban hogy az legyek, ami vagyok, sokkal fontosabbak a vélt sikereimnél. Nélkülük, fele ennyit se tudtam volna elérni.

Ha egyetlen meghatározó pontot kellene kiemelned eddig életedből, mi lenne az?

Küzdelmem az öngyilkosság ellen: amikor szembenéztem azzal, ami lettem s rádöbbentem arra, hogy mennyire összezavarodott az érzelmi világom. Mellesleg az is váratlanul ért, hogy küzdenem kellett azért, hogy ne akarjak öngyilkos lenni.

Mit jelent számodra a jó történet?

Egy jó történet, számomra attól jó, hogy erősen hat az érzelmeimre. Mondjuk sokat segít rajta, ha vicces.

Változunk?

Naná. Persze van, ami nem változik bennünk: magamat nézve, tudom, hogy életem végéig kötekedős leszek, makacs is leszek. Ugyanakkor szinte mindenhez körülöttem változott a hozzáállásom az évek során, s tudom, hogy majd tovább változik. Ha nem változnánk, akkor a bölcsesség nem létezne.