Investment Ready Warm-up Budapesten

Részt vettünk a budapesti Investment Ready Warm-up workshopon, amelyet a bécsi HUB tartott nekünk és más start-up vállalkozóknak.

2013. február 14. került sor az első budapesti Investment Ready workshopra a CoLabs-ben. Az esemény főszervezője Nárai Csilla, aki néhány évnyi nyugat-európai tapasztalat után egy éve itthon koordinál különböző társadalmi innovációs kezdeményezéseket.

A nap során esettanulmányokkal és szerepjátékkal próbálhattuk ki azt, hogy milyen befektetőnek lenni, mely kérdések mentén hoznánk meg a döntéseinket, ha mi lennénk a befektető helyében. Előadást hallhattunk Nicolas Huttertől a HUB Wien csapatából arról, hogy mit jelent a Social Entrepreneurship és az milyen elemekből áll. Illetve Amir Jacobit (3TS) bombázhattuk kérdésekkel arról, hogy miként zajlik a döntéshozatal egy kockázati tőkealapnál.

A workshop csúcspontja az esti bemutatkozó prezentációk voltak, ahol a meghívott befektetőket 90 másodpercben győzhettük meg arról, hogy érdemes támogatni a kezdeményezésünket, de legalábbis érdemes beszélgetni róla a prezentációkat követő vacsora és bor mellett. A prezentációra való felkészülésben a Boston Consulting Group munkatársai voltak segítségünkre.

A Mindspace számára nagyon tanulságos volt az Investment Ready Warm-up workshopja. Az ilyen és hasonló események fontos lépései annak, hogy a különböző gazdasági szereplők megismerhessék egymást és megértsék egymás céljait. A befektetői réteg aktív részvétele pedig elengedhetetlen abban a munkában, hogy Budapest és a Duna méltó részét képezhessék a városlakók mindennapjainak.