Koltai Tamás - Greenfortune

Mire gondolsz a reggeli kávéd szürcsölgetése közben?

Álmodozni szoktam. Próbálom az agyam kedves emlékekkel és a természettel elönteni, illetve csenddel. Ha feszülten indul a nap, nincsen koncentráció,fókusz… apró dolgokkal szórakoztatom magam, nézem a füst terjedését, fényjátékokat, merengek egy helyre ahol mindig süt a nap. Kicsit kivülállóként kezdeni a hétköznapi teendőket, valahogy szabadabbá tesz.

Mi motivál(t), ki inspirál(t)?

Az mindenképpen, hogy izgalmas dolgok történnek. Hajlamos vagyok tervekkel készülni a napra, de a nap végére nagyon sok spontán dolog is történik, amik színesség teszik a napot. Elindulva borzongás is elfoghat, kivel ismerkedek meg, milyen feladat lesz, stb. Inspirálólag a környezetem hat rám, személyes kapcsolatok, hétköznapi kihívásaink, a határaikat feszegető emberek, akiket az örök kíváncsiság hajt.

Milyen kapcsolatot látsz siker és kudarc között?

Nem tudnám szétválasztani, hogy megéljük mindkettőt, tapasztalni kell, olykor egy árnyalatnyi különbség van a kettő közt. Igyekszem kivülről is szemlélni ezen érzéseket, amikor nem azonosulok sem az örömmel sem a csalódással. Elemi dolog lehet a kettő, hiszen ha a helyünket keressük, mindkettőben fürödnünk kell, a mértéke ugyanakkor nagyon torzító is lehet…

Ha egyetlen meghatározó pontot kellene kiemelned eddig életedből, mi lenne az?

Nehéz kiemelni egyetlen pontot, hiszen minden egyes előző lépés az életemben meghatározó volt. Talán a személyiség, ami formálódott belőlem és formálódik? A felfedezés öröme mindazonáltal mindig is meghatároz.

Mit jelent számodra a jó történet?

Jó történet az amikor általa hasznunkra válik valami. Fontos, hogy meg is éljük, hiszen anélkül csak egy átlagos pillanat lenne. A jó történet örök, egyfajta nyugalom lep el, a kalandot már előtte koncentráltan magadba szívtad, a történetben már csak élvezed...

Változunk?

Változunk. Számomra nem radikális, egyik pillanatról a másikra történő folyamat, hanem lassú, ámbár dinamikus… változnak a gondolatok, környezetünk, öröknek hitt dolgok. Hiszem azt is, hogy minden szinten van változás, de egy olyan rendezőelv szerint, amit még tapasztalok.

greenfortune.com