Kreatív bürokrácia - beszélgetéssorozat 2020

A város fejlesztése, átalakítása, üzemeltetése nagymértékben a bürokrácián, a hivatali dolgozókon múlik. Szerepük sokkal nagyobb a hétköznapi működésben, mint azt gondolnánk. Egy-egy engedély vagy szabály kapcsán minden lakó, vállalkozás találkozik az ügyintézési nehézségekkel.

A Mindspace már 10 éve az élhető város témakörét vizsgálja és különböző projekteken keresztül kisléptékű válaszokat keres és ad. Legyen szó Duna partokról, Rákóczi téri vásárcsarnokról, vagy a Palotanegyedről. Télen szeretünk beszélgetni, új és aktuális témákat felvetni, ezért fordultunk vissza ismét a város működése felé. Kijelenthetjük, hogy a lakosok bevonása kulcsfontosságúvá vált egy élhető város megvalósításának érdekében, így a klasszikus várostervező szakmák egyeduralmának vége van.

A beszélgetés sorozatot 3 alkalmasra terveztük, de a Korona vírus miatt a záró beszélgetés sajnos bizonytalan időre eltolódott. De az első két beszélgetés is tartalmas gondolatok megvitatásával telt. A két hétfő esti eseményen két-két vendégünk volt és a kérdésfelvetés résznél facilitátorok segítségével aktivizáltuk a közönséget.

2020. február 10-i rendezvény vendégei voltak:
Alföldi György, a RÉV8 alapító vezetője, jelenleg a BME Építészmérnöki karának dékánja
Polyák Levente, a KÉK és a Cooperative City kezdeményezés egyik alapítója

2020. február 24-i rendezvény vendégei voltak:
Le Marietta, a Járókelő alapítója, jelenleg Budapest főpolgármesterének részvételiségi főtanácsadója
Bindics Gábor, a pozsonyi Stara Trznica egyik alapítója és vezetője