Danube Flow- Hív a Duna! 2014

A Danube Flow - Hív a Duna! tavasztól nyárig tartó programsorozatban a tavalyi évhez hasonlóan kreatív és szórakoztató eseményekkel segítettünk megismerni és megszeretni a Dunát. A rendezvénysorozat három éve tart, és minden évben fontosnak tartottuk, hogy felhívjuk a figyelmet a körülöttünk lévő környezetre, hogy mindezt játékosan tegyük, nemzetközi partnereinkkel együttműködve és a város legizgalmasabb tereinek kihasználásával.

A Víz Világnapjára egy körömrágósan izgalmas krimivel készültünk. Akik részt vettek benne, a rejtélyes gyilkos után kutatva szobrokat kerestek, téglákat számoltak, kerestek, kutattak, osztottak, szoroztak, törték a fejüket a Duna-parton.

A soron következő Dunás programon, amit a Föld Napjára szervezett a csapatunk, a Lánchíd parkban doboltunk, zajongtunk, énekeltünk, a Földanyát köszöntve. Csatlakoztak hozzánk Hív a Duna programjai iránt érdeklődők és az arra járó turisták egyaránt.

A Gyereknap és a Nemzetközi Duna Napi programot Győrben és Budapesten az előző évekhez hasonlóan a környezeti nevelési játéktár, koncertek szórakoztatták a programra látogatókat. A Terítéken a Duna akció keretében Duna színűre festett bútorok fogadják partner kávézóinkban és kocsmáinkban a vendégeket.
A terv miszerint a vízhez és természethez köthető jeles napokon mozdítsuk meg a budapesti lakosokat, és mutassuk meg nekik, milyen izgalmas dolgokat lehet tenni a Duna parton, úgy érezzük, sikerült.

Idei legnagyobb vállalásunk az Öleld meg a Dunát! akció volt. Az ötlet az volt, hogy a Szabadság híd és az Erzsébet hídon álló emberek, egymás kezét megfogva, öleljék meg a Dunát. Lázasan készültünk hónapokig rá, nem feledve a Danube Flow programsorozat többi eseményét. A résztvevők számát csak becsülni tudjuk, a fotók és a koordinátorok beszámolói alapján körülbelül 700-1000 ember jelent meg, hogy kimutassa, szereti a Dunát. Valószínűleg volt pár hely, ahol maradtak lukak, de úgy érezzük üzenetünk célba ért, a Duna szerethető, Budapest csodás, és az egyik legcsodásabb része a Duna-part, mely méltó arra, hogy városi tér legyen. Olyan sok jó és pozitív élmény ért minket a szervezés során, és magán az ölelésen, hogy ha lehetőségünk lesz, biztosan szervezünk még Duna ölelést.

A Danube Flow programsorozatot zártunk, a Mindspace az év második felében másik kiemelt projektjére a Smart City Budapestre fókuszál. Egy kicsit elengedjük a kezeket, tessék nyáron a Duna-parton ücsörögni, beszélgetni, sétálgatni, bulizni, csajozni vagy fiúzni. Bízunk benne, hogy jövőre ismét szervezett formában, de az tuti, hogy mi ott leszünk.