A Smart City Budapest (SCB) kezdeményezés összegyűjti azokat a budapesti - leginkább alulról építkező - projekteket és szervezeteket, amik kapcsolódnak a smart city koncepcióhoz. A kezdeményezés célja, hogy bemutassunk jó példákat az üzleti életből, a civil szektorból, intézményekből, vagy a budapesti lakosoktól közvetlenül. A tudásmegosztással és az aktív részvétellel szeretnénk ösztönözni a lakosokat, szervezeteket, hogy Budapest még jobb város legyen.

A Smart City az a hely, ahol a befektetések és az infrastrukturális beruházások, révén egyszerre valósul meg a fenntartható gazdaság növekedése, a természeti erőforrások hatékony felhasználása és az életminőség javulása. De okos, tudatos városlakók nélkül nem létezhet smart city.

Az oldal 2014-ben indult, az oldalon található projektek nagyobb részét 2014-2016 között gyűjtöttük, így azok már veszthettek aktualitásukból. 2016-2020 között főleg az EU Kreatív Európa pályázatában futó, Shared Cities: Creative Momentum projekt budapesti, Mindspace által szervezett programokra fókuszált.

www.smartcitybudapest.eu

Smart City Budapest kezdeményezés

2014. október 6-7-én a Mindspace megszervezte Budapest első Smart City konferenciáját ‘Mind the Game’ néven.

o

Időpont: 2014. október 7.
Helyszín: Prezi HQ | Budapest, Nagymező u. 54.
Támogató: Visegrad Fund

o

2014. január 10-én a Brody Studioban mutattuk be a Smart City Budapest kezdeményezésünket, melyre kb. 50 meghívott vendég volt kíváncsi vállalti, civil és önkormányzati szektorokat képviselve.

o

Október elején Wroclawba utaztunk egy konferenciára, hogy bemutassuk a Mindspace szervezetét és a Paving the way to a smart city projektünket.

o

Az Autómentes Napra készített "smart city standunk" nagy lépés a Mindspace életében, mert elkészültek az első játékaink, melyek sikeresen debütáltak az Andrássy úton.

o
Feliratkozás Smart City Budapest kezdeményezés csatornájára