A Mindspace a Climate-KIC program egyik fogadó szervezete. A PiP programban résztvevők a 4 hetes gyakorlatuk számára szervezetünket is tudják választani projektjeikhez, melyek témái az alacsony karbon kibocsátású élet és közlekedés.

A program lehetőséget biztosít különböző háttérrel rendelkező egyének számára, hogy szaktudásukat fejlesszék olyan innovációs rendszerek működéséről, melyek az alacsony karbonhasználatú gazdaságot eredményez Európában. 6 kiemelt európai régióban valósul meg a program nevezetesen: Közép-Magyarország, Alsó Szilézia (Lengyelország), West Midlands (UK), Hessen (Németország), Emilia Romagna (Olaszország) és a Valencia régió (Spanyolország). Cél, hogy a szakemberek, vállalkozók, politikai döntéshozók új generációja jöjjön létre, akik jó készségekkel bírnak az alacsony karbon gazdaság kialakításában. Fókuszban a szocio-technológiai változások, melyek egy fenntarthatóbb társadalmat eredményeznek.

További információ: climate-kic.org

2012. októberében Marine Mellado Ruiz és Jesus Roche erősítette a Mindspace csapatát, valamint Kobrizsa Ádám Alsó-Sziléziában (Wroclawban) töltött egy hónapot a Side Cluster szervezeténél. Ezekről a tapasztalatokról találhatsz bejegyzéseket alább.
Fotó: flyzipper, orangeacid

Pioneers-into-Practice program - Host szervezet

A Valenciában töltött idő alatt a hivatalos kereteken túl rengeteg információhoz jutottam a fogadó szervezetnek köszönhetően és részben az ő segítségükkel több olyan szervezettel is kapcsolatba tudtam lépni, akikkel remélhetőleg a jövőben a Mindspace különböző smart city projektekben együttműködik majd.

o

Wroclawban a fogadó szervezetünk és a klaszter néhány partnerének tevékenységébe tudtunk részleteiben elmélyülni, de a Wroclawban dolgozó többi pioneer tevékenységét és a városban működő egyéb szervezetek tevékenységeit is némileg megismertük. A Side Cluster munkájához kapcsolódva új ismereteket tanultunk, ahol például a finn partner új faházépítési projektjét magától a tervezőtől ismerhettük meg.

o
Feliratkozás Pioneers-into-Practice program - Host szervezet csatornájára