A projektben részt vevő városok a Szent Márton nevéhez köthető útvonal mentén helyezkednek el. A közös munka során céljuk, hogy megőrizzék, és újra éljék Szent Márton kulturális örökségét, a nevéhez kapcsolható szolidaritás és vendégszeretet európai értékrendben is fontos szerepet betöltő fogalmát. Öt különböző közép-európai ország városa és kulturális szervezete vesz részt speciális tréningeken, amik során naprakész tudással látják el őket a kulturális menedzsment területén.

A célcsoport főleg a város fiatalabb generációja és a kisebb vállalkozások. Ezeknek a csoportoknak a mozgósítása és közös munkája új kreatív kezdeményezések elindítását segíti, amik lefedik az eddig kiaknázatlan örökségvédelmi lehetőségeket. (pl.: önkéntes program a kulturális örökségvédelem és kulturális turizmus területén, digitalizálás, örökségeink újragondolása kreatív és kulturális szemszögből).

Mindspace, mint szakmai kommunikációs partner

A Mindspace szakmai partnerként vett rész a NewPilgrimAge projektben, általános kommunikációs feladatokat ellátva. Mi kezeltük teljes mértékben a hivatalos weboldalt, készítettünk hírlevelet és írtunk sajtóanyagokat és kezeltük a projekt social media felületeit is. Mi készítettük a szöveges, képi és mozgóképes, animációs tartalmakat, valamint a kötelező arculati elemekkel ellátott grafikai munkákat is. Igyekeztünk végig frissen tartani a NewPilgrimAge projekt teljes megjelenését.

Szerveztünk több Szent Mártonnal kapcsolatos eseményt belföldön és a partner országokban egyaránt. Mivel már volt korábbi tapasztalatunk a közösség építés területén, a partnereknek szintén készítettünk egy ezzel kapcsolatos szakmai anyagot és ezzel kapcsolatosan tréninget is tartottunk az általunk szervezett második, budapesti szakmai találkozón. A TEM találkozók minden félévben más-más partnervárosban kerültek megrendezésre, ahol a konzorcium tagjai jobban megismerhették a Szent Mártonnal kapcsolatos kulturális örökséget és a közösségi kezdeményezéseket is, valamint tanulhattak egymástól. Szintén korábbi tapasztalatainknak köszönhetően több közös eseményt játékosítottunk és tettünk könnyedebbé és befogadhatóbbá, a nehéz téma ellenére, ennek egyik kiemelt eseménye volt a Veneto városában tartott nagyrendezvényen.

Szakmai anyag a közösségbevonásról >>
Projekt üzeneteit összefoglaló animációs film >>
Projektet bemutató közérthető magazin >>
NewPilgrimAge hivatalos weboldal >>
NewPilgrimAge FB csoport >>
NewPilgrimAge YouTube csatorna és videók >>
NewPilgrimAge sajtóanyagok >>

A NewPilgrimAge projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Photo: Thomas D Mørkeberg (Flickr)

NewPilgrimAge 2017-2020

Feliratkozás NewPilgrimAge 2017-2020 csatornájára