A projektben részt vevő városok a Szent Márton nevéhez köthető útvonal mentén helyezkednek el. A közös munka során céljuk, hogy megőrizzék, és újra éljék Szent Márton kulturális örökségét, a nevéhez kapcsolható szolidaritás és vendégszeretet európai értékrendben is fontos szerepet betöltő fogalmát. Öt különböző közép-európai ország városa és kulturális szervezete vesz részt speciális tréningeken, amik során naprakész tudással látják el őket a kulturális menedzsment területén. A célcsoport főleg a város fiatalabb generációja és a kisebb vállalkozások. Ezeknek a csoportoknak a mozgósítása és közös munkája új kreatív kezdeményezések elindítását segíti, amik lefedik az eddig kiaknázatlan örökségvédelmi lehetőségeket. (pl.: önkéntes program a kulturális örökségvédelem és kultur-turizmus területén, digitalizálás, örökségeink újragondolása kreatív és kulturális szemszögből).

A NewPilgrimAge projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

További információ a projekt hivatalos weboldalán: www.interreg-central.eu/newpilgrimage
NewPilgrimAge FB csoport https://www.facebook.com/groups/newpilgrimage
Photo: Thomas D Mørkeberg (Flickr)

NewPilgrimAge 2017-2020

A Mindspace tudás,- és kommunikációs partnerként részt vesz a NewPilgrimAge projektben és inspirációkkal, innovatív ötletekkel segíti a Via Santi Martini, Európai Kulturális útvonal mentén elhelyezkedő partnervárosokat.

o
Feliratkozás NewPilgrimAge 2017-2020 csatornájára