A Rákóczi Kartell egy nyitott és befogadó szemléletű, a környezetükre érzékeny kreatív kisvállalkozások szövetsége a Csarnok-negyedben. A projektet 2018 tavaszán indította útnak a Mindspace csapata azzal a céllal, hogy a környék üresen álló üzlethelyiségeit új funkciókkal megtöltve színes, aktív életet inkubáljon a negyedben.
A vízió alapja, hogy a dzsentrifikációs folyamatokat érzékenyítse, a kerületben kikerülhetetlen, ám ellentmondásos változásokat a meglévő lokális értékek hasznosítása felé terelje. Ennek része a helyi lakosok, vállalkozások és intézmények bevonása, a közösségi programok szervezése, az organikus és nem exponenciális fejlődés segítése, a közteresítés, a szakmai mentoráció, illetve az élhető, tartalmas és okos városrész kialakítása.

:: HELYSZÍNEK

MINDSPACE iroda
vásár utca 4
Áprilisban áthelyezte irodáját a Mindspace csapat. Még közelebb a tűzhöz, a csarnok bejáratával szemben működtetik az urbanisztikai program vezérlőközpontjukat.

Hurrikan Press nyomda szalon
vásár utca 4
A Mindspace alá költözik a Hurrikán Press is. Egy különleges, totálisan idejétmúlt és egyben maximálisan progresszív technikával, rizográffal foglalkoznak.

Verkstaden bolt és szitaműhely
vásár utca 4
A Verkstaden nevű feliratos, figurás, humoros, elgondolkodtató ruhákat, táskákat gyártó Verkstaden nevű lánycsapat foglalja el a Hurrikán melletti utcafrontot. Náluk se lesz híján a programnaptár szitafoglalkozásoknak. Hivatalos nyitás május 10-én.

UbikEklektik iroda
vásár utca 4
Az Ubik szervezőiroda is árpilistól az üzletházban fog székelni. A nevükhez köthetőek a kultikus zebegényi Szőnyi táboros menetek, az év eleji képzős minifesztivál és például a tavaly nyári ökofarmos minifesztivál. Nem voltál egyiken se, de érdekel a dolog? Sétálj be, kérdezz rá!

BARTR Budapest Art Residency műterem
déri miksa utca 6
A BARTR fürdőszobává avanzsált stúdiójában együtt munkálkodó litván, angol és amerikai nyílt szívvel, de limitált magyarsággal várja az érdeklődőket, hogy megmutassák min is dolgoztak budapesti földreszállásuk óta: ki az ismeretlen férfi a falon, mitől ugrik visszafelé a béka és hogy integet a fodrász? Részletek a helyszínen, vagy akár hamarosan.

BRFK Gallery fotós klub és galéria
víg utca 20
A BRFK egy időszakos kiállításokra fókuszáló outsider fényképész klub.
A galéria közösségiességébe tartozik az Epson R2000es fotónyomtató, a 24 colos színhelyes monitor, a becsületkasszás presszógép, a szabad használatú gyümölcsprés a csarnok levesítésére és rendszeres kollektív fotós események.
Ebben a hónapban például Pintér Gábor vonat graffiti képei és Kovács Lilla Blanka szilikon művégtagokról készült munkafotói lesznek kint.

A projekt a Shared Cities Creative Momentum nevű nemzetközi program része.
Ha szívesen csatlakoznál, keress fel minket a Vásár utca 4-ben, vagy a világhálón.

Rákóczi Kartell / kreatív kisvállalkozások szövetsége 2018-2019

Feliratkozás Rákóczi Kartell / kreatív kisvállalkozások szövetsége 2018-2019 csatornájára