2018. március utolsó szombatján megrendeztük a Rákóczi téri csarnok első kollektív reggelijét. Hoztunk körítést: asztalokat, ülőalkalmtosságokat (aka elsődleges és másodlagos ülőfelületeket), vágódeszkát, poharat, teát, tányért, csinálunk urbanisztikai nyereményjátékot, satöbbi.

Viszont az alapanyagokat veletek közösen szerezzük be. Tehát a helyben vásárolt reggelit zéró kilóméteresen, helyben költjük el, a hatemeletes szendvicseket együtt készítjük el.

Mikor jöttök, először érdemes az asztalokat csekkolni, hogy mi hiányzik épp a közösségi vágódeszkáról!

A Rákóczi Reggeli a Rákóczi téri Vásárcsarnok defibrillási kísérletének egyik szimbolikus eseménye lett. A kezdeti havi egy reggeli után előbb kéthetente, majd heti rendszerességgel rendeztük a közösségi kiflizést. 2019. tavaszán felsőbb utasításra, az üzemeltető Csarnok és Piac Igazgatóság elrendelte a rendezvény felfüggesztését, így végül a reggelik majdnem fél éven keresztül elmaradtak. A Shared Cities: Creative Momentum projektjéből megvalósuló eseményeink, benne a Rákóczi Reggeli így utoljára októberben, a V. Rákócziterezés alatt a projekt keretében valósulhatott meg.

A közös reggelik szervezésének lehetősége továbbra is megvan, örülünk, ha minél többen élnek a közös asztal közösségformáló ötletével. A Mindspace a Rákóczi téri Vásárcsarnokban a 2020-as tavaszi szezonban is tervezte a reggelik szervezését, de sajnos a koronavírus közbeszólt.

Az alábbi videó az V. Rákócziterezés esemény részeként tartott reggelin készült 2019. október 19-én.

Rákóczi Reggeli / közösségi reggeli a csarnokban

Feliratkozás Rákóczi Reggeli / közösségi reggeli a csarnokban csatornájára