kobrizsa

kobrizsa képe
kobrizsa

Építőmérnök végzettséggel kezdtem dolgozni 2003-ban, ahol hamar kiderült, hogy a vízgazdálkodás mellett eligazodok a projektmenedzsment és a kommunikáció területén is. Ezzel szinte egyidőben kezdődött az a civilkedés, melyben aktívan együtt dolgoztunk jelenlegi cégtársaimmal és találkoztunk a Drupal keretrendszerrel. A Keret Egyesületen keresztül érkezett a borral kapcsolatos érdeklődés is, majd 2008-ban megalapítottuk a Mind Forum Kft., aminek jelenleg az ügyvezetője vagyok.

Dolgoztam a Magyar Kerékpárosklub és más nonprofit szervezeteknél mint projektmenedzser, eseményszervező és kommunikációs embere. dolgoztunk egy nemzetközi projekt keretében. 2011-ben létrehoztuk a saját nonprofit szervezetünket, a Mindspace-t. 2013-tól kezdve a Lumen Kávézó és Bár résztulajdonosa vagyok, 2014-től pedig a Children of the Elements csapatát is erősítem.

2011-13 között a Tilos Rádió környezet és energiatudatossági műsorának, a Planet Errornak voltam az egyik műsorvezetője.

Fontosnak tartom, hogy az egyes projektekre a lehető legjobb csapat álljon össze, hogy folyamatosan tudjunk egymástól tanulni és mindezek mellett értékes projektek szülessenek a munkánkból.

kobrizsa@gmail.com

Az idei pályázat sok szempontból máshogy alakult, mint szokott. A pandémia okozott egy kis kavarodást és tavasz helyett ősszel rendeztük meg a történetíró versenyt.

o

Az idei Nemzetközi Facilitációs Hét rendezvény keretein belül szervezetünk is tart workshopot a részvételi tervezés és a facilitáció témájában 2020. október 20-án Budapesten.

o

Mivel mi magunk is foglalkozunk a részvételi/közösségi tervezéssel, ezért kicsit utánajártunk és mélyebbre ástunk a társadalom bevonás témájának. Ebben a bejegyzésben több forrást alapul véve összeszedtük a számunkra fontos kérdéseket, amikre konkrét hivatkozások és a saját gondolataink felhasználásával válaszolunk.

o

A város fejlesztése, átalakítása, üzemeltetése nagymértékben a bürokrácián, a hivatali dolgozókon múlik. Szerepük sokkal nagyobb a hétköznapi működésben, mint azt gondolnánk. Egy-egy engedély vagy szabály kapcsán minden lakó, vállalkozás találkozik az ügyintézési nehézségekkel.

o

Budapest mára igazi nagyvárossá vált, ahol minden percben, mindenhol történik valami. A képeslapok és a prospektusok leírásai mögött mi, budapestiek hétköznapi történetek millióit éljük át: a "100 szóban Budapest" pályázat célja továbbra is az, hogy ezeket a személyes sztorikat tegye hozzáférhetővé a maguk eredetiségében és őszinteségében.

o

Egy év alatt sikerült eljutnunk a Bródy utca felfedezésétől a felújítás alatt lezárt utcán felállított közösségi vacsoráig. A feladatunk a projektben főként a VIII. kerületi Bródy utcára fókuszált.

o

Nagy örömünkre a V4 pályázatára korábbi pozsonyi és prágai partnereinkkel, és egy új, katowicei partnerrel pályáztunk. A projekt remek módja volt annak, hogy megosszuk egymással a piacokat, vásárcsarnokokat és városi tereket érintő tapasztalatainkat.

o

Megnyitjuk a tél elől menekülő egy-két fős Rákóczi téri rekreációs klubunkat március elejéig. A hely tele van növénnyel, napspektrumú lámpával, meleg van és nyugalom. Heti hét nap jöhettek 50 perces váltásokban nyugágyon henyélni.

o

Budapest egy nyitott könyv, csak körbe kell nézni és már is olvasol a sorok közt. Dübörgő villamosok, fiatal szerelmesek a Károlyi kertben, turista áradat a Nagy Vásárcsarnokban, galambok az aluljárókban.

o

Négy napos workshop, konferencia és happening a Rákóczi térről, a Rákóczi téren, a Rákóczi tériekkel. Szeptember közepén négy napra belaktuk a Rákóczi téri csarnokot, hogy helyben valósítsunk meg olyan elképzeléseket, elméleteket, melyekkel eddig is foglalkoztunk, de inkább csak szóban.

o