szilvi

szilvi képe
szilvi

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem mindkét diplomámat, az elsőt mint környezetgazdaságtan szakos műszaki menedzser, a másodikat mint ipari termék- és formatervező mérnök. 2004-2011 között a Pillars Tanácsadó Kft.-nél, 2012 óta független tanácsadóként foglalkozom EU-s fejlesztéspolitikával, valamint projektek tervezésével, menedzsmentjével, elsősorban a fenntartható közlekedés, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások területén belül.

A munkám során szerzett tapasztalatokat civil közegben is igyekszem kamatoztatni. 2009-ben részt vettem a Green Bikes for Peace, valamint a Mobility Week Budapest nemzetközi projektek szervezésében. A társadalmi innovációt és a civil együttműködést, tudásmenedzsmentet elősegítendő, a Forumforma workshop és előadás-sorozat létrehozásában is segítettem. A British Council Challenge Europe programjának a keretében Klímanagykövetként tevékenykedtem. A program lezárása óta a csapattal a Klímanagykövetség Egyesületen belül folytatjuk az ötletelést és a projektek megvalósítását.

Kedvenc „nem szakmai” tevékenységem a kórus, ahol az éneklés mellett néha előadunk egy meseoperát, vagy éppen kulturális programsorozatot szervezünk, hogy még színesebbé tegyük a hazai zenei kulturális pezsgést.

zsargo.szilvia@mindspace.hu

Amikor felkérték, hogy legyen egy fenntartható fejlődéssel foglalkozó lap főszerkesztője, arra gondolt, itt a nagy lehetőség, hogy végre arról írjon, ami szerinte fontos: társadalmi és környezeti problémákat felkaroló civil szervezetekről és azok jó gyakorlatairól.

o

Fabricius Anna 2011-ben fejezte be a MOME Doktori Iskoláját. Megrendezett Fotó-és videómunkái leginkább a munka változó természetét, az ember munkához való viszonyát kutatja. Videómunkái kísérletek egy improvizáción alapuló társadalom kritikára. 2013-ban fotó-és videómunkái többek között a New York Scope ArtFairen, a Leopold Bloom Awardon, a MODEM-ben voltak láthatóak.

o

A pioneerok feladata a nyári csoportmunka keretében klíma innovációs koncepció kialakítása volt. Csoportunk a klímaváltozás oktatásához kapcsolódó egyszerű játékok elkészítésében gondolkodott, és ily módon a Mindspace „Get inspired by the Elements” játéktárát bővítettük.

o