Működésünk során nagyon sok izgalmas és fontos kezdeményezéssel, projekttel és szervezettel találkozunk Magyarországon és külföldön egyaránt. Minket most elsősorban az érdekel, hogy a működéshez elengedhetetlen egyéni hajtóerőket, azaz a háttérben álló személyeket megtaláljuk. Az interjúkon keresztül igyekszünk megtudni tőlük, hogy honnan jöttek, mi hajtja őket és hogy milyen kapcsolódási pontok lehetnek az egyes projektjeikben mind egyéni mind szervezeti szinten.

A "Who can make the change" interjúsorozat egy 2012-13-as lenyomat a nonprofit és üzleti szféra érdekes gondolkodású és cselekvő egyéneiről. Célunk, hogy inspirációt adjunk más szervezeteknek és egyéneknek abban, hogy bátran kezdjenek neki, vagy kapcsolódjanak az alulról jövő kezdeményezésekhez vagy üzleti vállalkozásokhoz.

Fotó: Fillmore Photography, bobchin1941

Who can make the change 2012-2013

Mi adta a késztetést, hogy csinálj egy zöld portált?
Így jött az ötlet, hogy vágjunk bele egy saját, „zöld” portál létrehozásába. Az is a szerencsének köszönhető, hogy a szűk baráti körömben volt egy webfejlesztő, aki mindenre kiterjedően meg tudta csinálni az oldalt, és azóta is ő fejleszt, valamint egy megfelelő végzettséggel rendelkező ismerős, akinek régi vágya volt újságíróként dolgozni.

o

Hogyan szeretnéd magatokat látni 5 év múlva? Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?
A mostaninál még profibban és még több embert elérve szeretném megmutatni a lehető legtágabb közönségnek, hogy a bringa olcsó, egyszerű, gyors és bárki számára elérhető. Szeretnék még többet tanulni a városok működéséről, városfejlesztésről, közlekedésről, amit beépíthetek a munkámba.

o

Honnan és mikor jött a retextil technika és módszer ötlete?
Saját életemből: otthon voltam, mert sok gyereket szültem, és enyhítendő az anyagi nehézségekkel és öreg házzal járó körülményeket, elkezdtem rongyszőnyeget szőni, majd úgy az 50-ik után bekattant, hogy ki lehet lépni ebből az egyszerű rendszerből, és így röpke 3 év gondolkodás után kialakult fejben a rendszer.

o

Miket tartasz az utóbbi évek legnagyobb sikereinek?
Nagy sikereknek tartom az általunk Magyarországon szervezett nemzetközi kongresszusokat (pl. a II. Pannonia Pathology Congress), az MPT és a Semmelweis Egyetem sikeres TÁMOP projektjét (E-learning tananyagfejlesztés), valamint az MPT megújult kommunikációs felületeit.

o

Mikor határoztad el, hogy nekiállsz a városi kertekkel foglalkozni?
2009-ben megjelentettem egy könyvet A városi tanya címmel. Abban már írtam a városi mezőgazdaságról, és akkor úgy gondoltam, hogy ezt meg kellene honosítani Magyarországon is. Azóta ezzel foglalkozom, a főiskolai tanítás mellett.

o
Feliratkozás Who can make the change 2012-2013 csatornájára